Testloop 4Mijl 2020. Wie neemt het stokje over?

Testloop 4Mijl in 2019

Gezocht: organisator van de Testloop 4 mijl in Haren

Zo’n tien jaar geleden organiseerde Hardloopgroep Haren Loopt de eerste Testloop 4 Mijl in Haren. Met succes: de loop is voor de trouwe deelnemers een begrip geworden. Dit jaar stopt Haren Loopt met de organisatie. Wie neemt het stokje over?

Wat bieden we?

  • Het watertappunt op de kruising Boerlaan/Lutsborgsweg in Haren is aangelegd op initiatief van een loopster van Haren Loopt. De feestelijke opening, eind september, vierde Haren Loopt destijds met het organiseren van de eerste Testloop 4 Mijl: een oefenloop om te kijken of je klaar bent voor de echte 4 Mijl.
  • Intussen is dit een jaarlijkse traditie geworden. Langs een mooi groen parcours, uitgezet met afstandsbordjes, lopen de deelnemers precies 4 mijl. De loop trekt ieder jaar zo’n 80 tot 100 lopers, waaronder veel kinderen en jongeren.
  • De lopers krijgen een startnummer en worden vol enthousiasme aangemoedigd wanneer ze hun rondes lopen. Op een grote klok kunnen ze hun tijd aflezen. Na afloop is er altijd iets te drinken, een stukje fruit of een waterijsje. In ruil daarvoor vragen we de deelnemers een donatie voor het goede doel van de 4 Mijl van het betreffende jaar.
  • Haren Loopt heeft hiermee een goed bezocht en gewaardeerd evenement ontwikkeld dat niet alleen bijdraagt aan het goede doel van de 4 Mijl, maar ook plezier in sport en bewegen stimuleert bij inwoners van Haren.

Wie zoeken we?

  • Na zoveel jaar lijkt het Haren Loopt goed als andere (jongere) mensen met hernieuwd enthousiasme de organisatie van de Testloop overnemen.
  • We zoeken een groepje van twee tot vier mensen die het leuk vinden sportieve activiteiten voor (jonge) dorpsgenoten te organiseren.
  • Het is handig als je zelf hardloopt en/of hardlopende kinderen hebt. Daardoor sta je dichtbij de doelgroep en kun je gemakkelijk deelnemers bereiken.

Wat moet je doen?

  • De organisatie start doorgaans voor de zomer met het prikken van een datum voor de testloop in oktober, meestal zo’n anderhalve week voor de ‘echte’ 4 Mijl.
  • Vervolgens moeten diverse zaken georganiseerd worden: van het aanvragen van een vergunning en het regelen van EHBO’ers en sponsoren tot het verzorgen van publiciteit etc. Het meeste kan in september/begin oktober gebeuren.
  • Haren Loopt heeft hiervoor een draaiboek gemaakt, dat eenvoudig gevolgd kan worden. Ook kun je gebruik maken van bestaande contacten van Haren Loopt met bijvoorbeeld sponsoren en deelnemende organisaties.

Meer weten?

Enthousiast om de organisatie van dit feestelijke en inspirerende evenement over te nemen? Wij vertellen je er graag meer over. Neem contact op met Tamara Klarenbeek of Ester Westenbrink via email info@harenloopt.nl

Hartelijk groeten van Haren Loopt